Tibet here we come!

Door: irmavandesluis

Blijf op de hoogte en volg irma

21 November 2011 | Nepal, Kathmandu

hallo allemaal,
We hebben het nodige papier werk,tickets en de welbegeerde stempels in drievoud nu in onze handen WE GAAN NAAR TIBET! we hadden een afspraak vannavond om half 6 voor onze paspoorten en papieren stipt op tijd stonden wij daar maar je raad het al geen papieren en geen paspoorten en wederom wordt ons geduld op de proef gesteld ( maar naar bijna 2 maanden lukt dit aardig
Ik rook nog maar eens een sigaretje)
maar dan eindelijk komt er een brommertje aanrijden met een grote akte tas met daarin alles wat we nodig hebben ik kan het bijna niet geloven maar het is gelukt. je lacht je ziek we vormen met zijn tweeen een groep en the list of tourist group bestaat dan ook maar uit twee personen! verder een officeel in en uitreis document compleet met stempel en handtekening samen met de handgeschreven vliegtickets we moeten de documenten alle dagen bij ons dragen voor de nodige controles onderweg. Naar nog een korte uitleg van wat wel en niet mag vertrekken we weer met een grote smile op onze gezichten.

vandaag hebben we al de nodige spullen hier gekocht zoals dikke sokken,jak jassen,muts,schoenen,sjaal(dus laat meer komen die kou)

ook hebben we onze tickets omgeboekt we zouden de 15e vertrekken naar delhi maar onze visa is maar tot de 11e geldig een nieuw visum halen was duurder dan het omboeken van de vlucht ( de keus was snel gemaakt) we zullen wel warmte willen hebben naar de kou!)
De trein reis die dan volgt 36 uur richting Goa hebben we ook geschapt ( de jengelende kinderen liggen nog vers in ons geheugen) in plaats hiervan hebben we lekker een vlucht geboekt naar Goa. dus Mo wij zijn er eerder dan jullie 8 december om precies te zijn.

De afgelopen dagen hebben we heerlijk aan het meer van Pokhara gezeten veel ste veel gegeten (de momo,s en yak kaas ze waren niet aan te slepen) de busreis hier naar toe was schitterend 6 uur dwars door de bergen weet je het nog Bertus? de tata,s rijden nog steeds hoor met de bijbehorende zwarte roet pluimen! gek he dat we dit ook met de motor hebben gereden! pohkara is veranderd er is meer bijgebouwd maar al onze plekken bestaan nog steeds inclusief chilli chips!

hier onder nog even ons reisschema
en voor jullie allemaal een dikke knuffel en kus liefs: irma

Dag 1 vlucht kathmandu-lhasa (deze vliegt over de Hymalaya en Mount everest heen) transfer met jeep (2 uur naar Lhasa)

dag 2 is om te wennen aan de hoogte.

dag 3 en 4 met verplichte gids sight seeing oa: potala palace (paleis daila lama)Jokhang temple enz enz

dag 5 en 6 vrij ( we mogen in lhasa vrij rondlopen deze dagen willen we benutten om te kijken hoe de mensen wonen en leven.

dag 7 lhasa-gyantse via yamdrok lake (jeep,chaufeur,gids verplicht mee)

dag 8 gids laat ons in gyantse de hoogte punten zien.

dag 9 gyantse we willen hier graag nog een dag blijfen want volgens de boeken is dit nog een autentieke stad anders dan Lhasa een extra dag was lastig vonden de chinezen we willen ook hier graag kijken hoe mensen wonen en leven wel zal de gids waarschrijnlijk de hele dag achter ons aan moeten hobbelen.

dag 10 gyantse-xigatse onderweg zullen we nog een paar dingen bezoeken

dag 11 Xigatse-xegar

dag 12 s,morgens vroeg te voet als de weergoden ons goedgezind zijn( en als wij het kunnen hoogte 5700 meter) naar de everest base camp ( weer een extra visa voor moeten regelen)
dit is een dagexcursie waarna we door rijden naar Rongbuk.

dag 13 rongbuk-nyalam

dag 14 nyalam- zhangmu (hier nemen we afscheid van chaufeur en gids) we moeten lopend de grens over naar nepal aan de nepalese grens staat dan weer een taxi voor ons klaar die ons weer naar het hotel in kathmandu gaat brengen.

• 21 November 2011 - 17:20

Broertje:

GEWELDIG !!!!.......foto's uit het vliegtuig van de "Everest" maken hoor.

Zo mooi dat Tibet echt is gelukt... maar BRRRR ik hoop dat je tegen de kou kan !!!..daarna maar een tijdje in de zon liggen.. ze zullen in Tibet toch ook wel een SAUNA of een zweethut hebben ??

kan nie wachten tot je volgende verslag
    broertje

• 22 November 2011 - 08:21

Ellen:

Dit is ZOOOO supper, een one time experience.Maak veel foto's dat kun je toch al zo goed.Je steek ons wel de ogen uit,maar wat een geregel, toch fijn dat Jaap bij je is.

dikke xxxxxxxxxxxxxx

• 22 November 2011 - 22:03

Sana:

Super fijn dat Tibet is gelukt.!!!
    Dat is toch wat je het liefst wou.
    Geniet er nog van en maak maar lekker veel foto's.

Liefs

• 25 November 2011 - 20:35

Tonny Westgeest:

Hallo Irma en Jaap,
    Net jullie verslagen gelezen erg spannend allemaal en ik heb veel gelezen over tibet maar er echt naar toe gaan dat is heel bijzonder. Jaap en Irma ik hoop dat jullie genieten en ik vind het geweldig dat jullie zo'n bijzondere reis maken.
    Liefs en veel geluk van Cees en Tonny

• 30 November 2011 - 18:26

Lieve Irma plus vriend
    wi j hebben een leuke foto van je ge
    kregen ,erg leuk De foto van de
    bakkerij met gebak is niet aangekomen
    dus geen gebak voor ma HA HA
    Het weer is hier slecht vandaag nat
    windtkracht 8 snachts om het vriespunt Als jij winterspullen hebgeko

holland.voor de maartse buien
    Tante stien is inDuitsland gevallen en

• 01 December 2011 - 18:16

Pa V D Sluis Vervol:

En heeft het onderbeen gebroken en
    is in Ede geopereerd ,moet nu een week of zes A zeven op stoel zitten
    Wij hebben het eerste kerstdienee al
    gehad in Heelsum,uit de kunst
    Lijdia en Bertus neemen van jou DE
    KERST OVER DUS WIJ MOETEN NAAR
    dOETIGHEM VEEL X X VAN MA EN PA
    Daaaaag

• 01 December 2011 - 21:43

Jo:

Lieve Irma en Jaap,
    Leuk om te lezen je verslag. Ik heb het gewoon druk met al die reisverslagen vanjou en Wim en Annelies. Met hun zit het allemaal niet meer, want Libie gaat maar niet lukken, Mo en ik kijken uit naar de wntersport, hoewel het nog 3 maanden buffelen is, maar met jullie verhalen wanen wij ons af en toe op een ander continent. dikke kus !

• 06 December 2011 - 11:41

Bertus En Brian:

He hallo Irma en Jaap,
    Eindelijk even tijdgevonden om een aantal van je reis verslagen te lezen.
    Fijn voor je dat Tibet is gelukt.
    Je reisverslagen zijn leuk om te lezen je hebt al veel gezien en beleefd. Stiekum wel een beetje jaloers op je ha ha.
    Ik hop dat je de kou kan doorstaan gezien je hier in ons kikkerlandje het vaak erg koud had en weer uitkeek naar de zomer. Maar ja ik lees dat je naar Goa gaat daar kun je dan weer lekker ondooien en genieten van de zon.
    Irma en Jaap nog veel plezier en kijk weer uit naar een nieuw verslag.

Groeten van Brian en Bertus

• 07 December 2011 - 11:49

Sina :

Irma!

Wat leuk om al je geweldige ervaringen te lezen op reis. Geniet er van! Groetjes Sina

• 07 December 2011 - 21:37

Monique En Mercedes:

Hey Irma, wat zijn jullie toch lekker bezig. Wij hebben eindelijk de visum aan gevraagd, dus de 16e vliegen we en komen in de nacht van vrijdag op zaterdag aan om 03.30 en zullen rond half zes in de ochtend in Agonda zijn. Ben erg benieuwd of jullie er dan al zijn. Heb je nog wensen????? Drop, chocola, Holl. kaas? etc...let me know maken we er een feestje van..Groetjes aan Jaap Mo en Ce xx

• 09 December 2011 - 09:56

Monique:

Hey Ir, bofkont zit jij al met je gat in Goa haha..wij komen zaterdagochtend aan, denk dat we rond 05.30 in de ochtend aankomen in Agonda, hopelijk is er dan nog plek in Madhu cocoBeach Huts. Veel plezier daar en tot volgende week zaterdag haha...leuk leuk leuk..

• 09 December 2011 - 21:44

Mink "_" :

Hoi kippie & haantje !
    Dank jullie wel voor het lieve mailtje!
    Fijne pep-talk! Kan er weer even tegen.
    Ik heb weer genoten van de verhalen.
    Begrijp nu ook wel , waarom jullie zolang weg blijven! Van al dat regelen, worden jullie overspannen en daardoor moeten jullie extra uitrusten. Vandaar dat jullie pas op dag 5 en 6 los mogen lopen.( Eerder is zeker niet verandwoord).
    Nou "kids", geniet met volle teugen ( zeg ik natuurlijk uit eigenbelang), want dan kan ik ( en andere ) weer volop genieten van de aankomende verhalen. Huggie vanuit de kijkdoos "_"